Onze Webchats

Wat is een Webchat?

Een Chat4us Webchat is een chatapplicatie die u via uw browser kunt openen zonder enige vereiste software te installeren. Het enige dat u nodig heeft is een browser (Chrome, Firefox, Edge, Safari, etc.)

U kunt 5 manieren vinden op de hoofdpagina voor het aanmaken van een webchat voor uw website!
1. De standaard
2. Chameleon
Maak hem dan nu hier aan: Maak je chatbox!!

Verzoekserver

Vanaf vandaag hebben al de radiochats gehost door Chat4us nu ook de mogelijkheid om een verzoekbutton toe te voegen. De verzoekbutton geeft een popup venster naar de verzoekformulier van de chatroom. In de generator staat deze nu standaard ingevuld. Heb je geen verzoekserver en heb je deze button niet nodig? Geen nood, laat deze dan helemaal leeg!

Waarom heeft Chat4us SSL (HTTPS) voor de chats?

Wij van Chat4us hebben gekozen om alle door Chat4us gehoste webchats te laten verlopen via een beveiligde verbinding, omdat het voor uw veiligheid veel beter is alles wat u verstuurd over internet is dan versleuteld en word dan alleen door de eindgebruiker ontvangen (in dit geval de chatters)

Bovendien zonder deze beveiligde verbinding, zijn er een aantal zaken die niet meer zullen werken in diverse browsers. Denk daarbij aan: Chrome, Firefox, Safari en Edge.

Ik heb een eigen gehoste webchat, moet ik dan ook over op SSL?

Daar kunnen wij heel makkelijk op antwoorden. Dat antwoord daarop is namelijk JA, als u gebruik wilt maken van alle functies op de webchat (denk aan webcam, microfoon, etc…) zult u via HTTPS (SSL) de webchat moeten runnen.

Standaard ondersteunt de webchat geen SSL verbinding en zult u het adobe flashlogo blijven zien als u deze gedownload heeft van de lightIRC pagina. Dit kunt u makkelijk oplossen door bepaalde scripts in de html pagina aan te passen van http:// naar https://

Waarom heb ik een driehoekige uitroepteken bij mijn webchat?

Als u een door Chat4us gehoste webchat gebruikt met de stream functie, kan het inderdaad voorkomen dat u een waarschuwingsmelding ziet in uw adresbalk. Dit geeft aan dat uw stream geen https (SSL) ondersteunt.

Wilt u dit oplossen, kunt u wellicht bij uw stream provider terecht, zij kunnen u verder helpen om uw stream SSL beveiligt te maken. LET OP: Niet elke streamprovider ondersteunt dit.

Kan ik voor hulp in #help terecht?

Voor vragen omtrend de webchats, kunt u in #help terecht, betreffend de stream, zult u contact moeten opnemen met uw stream provider.

Sidebar